Jelenlegi hely

A pszichés egyensúly szerepe a fiatalkori allergiás betegségekben

A pszichés egyensúly szerepe a fiatalkori allergiás betegségekben

Van-e rosszabb, szorongatóbb érzés a légszomjnál? Különösen akkor, ha ezt egy gyermeknek kell elszenvednie? Mit tehet a szülő azon kívül, hogy orvosi segítséget kér? A válasz roppant egyszerű: legyen ott a gyermeke mellett. Mert a tünet ugyan a gyógyszertől múlik el – de igazi enyhülést csak a szülő adhat! Az előadásban elhangzottak lehetőséget adnak arra, hogy családi konfliktusaink mögé nézhessünk, elgondolkozzunk a saját gyermekünkkel való kapcsolatunkon, esetleg újraértékelhetjük aktuális tüneteinket vagy az arra alkalmazott terápiákat. Konkrét tanácsokat kaphatunk a gyógyszerbeadás megkönnyítésére – és még sok más praktikát ahhoz a hétköznapi élethez, amelyre egy krónikus légúti betegségben szenvedő gyermeknek és szüleinek szüksége van.

Az előadás az „A mikrobiomtól a központi idegrendszerig” címmel rendezett konferencián hangzott el, amit a Mindennapi Pszichológia magazin rendezett a Szakmai Továbbképző szervezésében 2019. március 09-én.

Dr. Mezei Györgyi PhD Gyermekgyógyász, allergológus, gyermek-pulmonológus. SE ÁOK I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika. Kiemelt kutatási területe: gyerekkori allergiás légúti betegségek (allergiás nátha, asthma bronchiale), patológiai eltérések vizsgálata, rovarméreg-allergiák kutatása .

Share