Jelenlegi hely

A metabolikus szindróma korszerű értelmezése

A metabolikus szindróma korszerű értelmezése

Ki ne ismerné ma már az inzulin rezisztencia, a metabolikus szindróma, a 3-as típusú diabétesz (Alzheimer kór) és a mikrobiom elnevezéseket! Sőt! Ezirányban pénzt és időt nem kímélő vizsgálatoknak vetjük alá magunkat – remélve persze, hogy bennünket mindezek a kórfolyamatok nem érintenek –, vagy éppen azért, mert abban bízunk, hogy ezáltal megismerjük majd a panaszainkért felelős okokat. Az előadásból megtudjuk, hogyan kell értékelnünk bizonyos tüneteket, laboratóriumi eredményeket, mikor forduljunk orvoshoz, mit és mikor érdemes vizsgáltatnunk magunkon és azt is megtudhatjuk, milyen lehetőségeket kínálnak a legújabb tudományos kutatáson alapuló eredmények.

Az előadás az „A mikrobiomtól a központi idegrendszerig” címmel rendezett konferencián hangzott el, amit a Mindennapi Pszichológia magazin rendezett a Szakmai Továbbképző szervezésében 2019. március 09-én.

Prof. Dr. Halmos Tamás, a Magyar Diabetes Társaság örökös tiszteletbeli elnöke. Az Európai Diabétesz Társaság (EASD) alapító tagja és több külföldi Diabétesz Társaság jeles hazai képviselője. Több Akadémiai Bizottság, a doktori Tanácsnak, az OTK zsűri, emellett számos tudományos folyóirat, köztük a Magyar Tudomány, az akadémia hivatalos lapja szerkesztőbizottságának tagja. Kiemelt kutatási területe a 2-es típusú diabétesz és a metabolikus szindróma.

Share