Jelenlegi hely

A hepatitis C vírusfertőzés neuropszichiátriai hatásai

A hepatitis C vírusfertőzés neuropszichiátriai hatásai

Mit is kezdünk az olyan általános tünetekkel, mint a levertség- és gyengeségérzés, a tartósan rossz hangulat, a figyelemzavar, vagy akár a kognitív funkciók észlelhető hanyatlása? Mik azok a tünetek, amelyekkel haladéktalanul orvoshoz kell fordulnunk? Kitől kérjünk tanácsot és hol érhetjük el a megfelelő szakorvosokat? Mi köze a gyengeségnek, a depressziónak és a koncentrálóképesség zavarainak a hepatitis C vírusfertőzéshez?

Az előadás az „A mikrobiomtól a központi idegrendszerig” címmel rendezett konferencián hangzott el, amit a Mindennapi Pszichológia magazin rendezett a Szakmai Továbbképző szervezésében 2019. március 09-én.

Dr. Werling Klára Ph.D – osztályvezető egyetemi tanár, belgyógyász, gasztroenterológus, hepatológus szakorvos. A Magyar Gasztroenterológiai és a Magyar Onkológiai Társaság, valamint az Európai Májkutatási Társaság tagja. 2003-ban kezdeményezésére alakult a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete. Kiemelt kutatási területe a hepatológia kérdésein túlmenően a vitaminok és vitaminhiányok szerepe a gasztrointesztinális betegségekben.

Share