Jelenlegi hely

Videók

Dr. Baji Ildikó – Az ADHD tünetei: figyelemzavar? Hiperkativitás? Mindkettő?

Dr. Baji Ildikó – Az ADHD tünetei: figyelemzavar? Hiperkativitás? Mindkettő?

Részletek dr. Baji Ildikó két részből álló előadásából, amely a Mindennapi Pszichológia és a Vadaskert Alapítvány 2019. november 23-án rendezett „Az ADHD jellegzetességei és terápiás megközelítése” című konferenciáján hangzott el.

  1. rész: Az ADHD tünetei: Figyelemzavar? Hiperaktivitás? Mindkettő?
  2. rész: A diagnózis és a diagnózishoz vezető út – ADHD egy életen át

 

Dr. Baji Ildikó – gyermek és ifjúságpszichiáter szakorvos, főiskolai tanár, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi kar

 

Mészáros Lőrinc László – Gyakorlati példák az ADHD-ról

Mészáros Lőrinc – Gyakorlati példák az ADHD-ról

Részletek a Mindennapi Pszichológia és a Vadaskert Alapítvány 2019. november 23-án rendezett „Az ADHD jellegzetességei és terápiás megközelítése” című konferenciáján elhangzott előadásból. Mészáros Lőrinc László tapasztalati szakértőként a személyes élettörténetéből vett példák mellett hasznos gyakorlati tanácsokat is megosztott hallgatóival.

Mészáros Lőrinc László – gyógypedagógus, szakmai vezető - „Egy másik út” Alapítvány Tanácsadó és Terápiás központ

Tárnok Zsanett: Megint nem sikerült! A teljesítményszorongásról

Tárnok Zsanett: Megint nem sikerült! – A teljesítményszorongásról

Nyerd meg, te vagy a jobb! Mutasd meg nekik!” vagy „Tanulni kell, mert nem viszed semmire!” Ártalmatlannak tűnő, hétköznapi mondatok, melyek mögött tulajdonképpen a buzdítás áll – de vajon miért érezhetjük szorongatónak ezeket? Talán azért, mert burkoltan – vagy akár nyíltan – a számunkra fontos emberek elvárásait közvetítik. A gyermekek elsősorban nem maguknak, hanem a szüleiknek akarnak megfelelni.

Kollár János: Virtuális valóság a gyógyítás szolgálatában

Kollár János: Virtuális valóság a gyógyítás szolgálatában

megfelelő szakember által vezetett VR-terápiák során a több érzékszervre ható, mesterséges és biztonságos virtuális környezetben lehetőség nyílik arra, hogy a segítséget kérő szenvedésnyomását enyhíteni lehessen. Hogyan hat ez a módszer? A VR-t használó személy pontosan tudja, hogy amit maga körül lát, érzékel, az nem a valóság, és mégis annak éli meg. 

Dr. Kollár János – klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, egyetemi docens, Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet

Álom, vagy valóság? A virtuális valóságról – Kollár János

Álom, vagy valóság? A virtuális valóságról – Kollár János

Egyre inkább terjed a VR, azaz a virtuális valóság (Virtual Reality) által kínált lehetőségek felhasználása a szórakoztatóiparban – de a gyógyítás terén is. A jelenséget semmiképpen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen legalább akkora technológiai lépésről van szó, mint a mozi, majd a TV megjelenése. A VR alkalmazásának egyik nagy lehetősége: biztonságban kipróbálni és megélni helyzeteket. Olyan ez, mint egy „vérre menő” meccs előtt edzésre járni, gyakorolni, felkészülni a valódi összecsapásra.

Oldalak