Jelenlegi hely

Videók

Nagy Péter: Engedjem? Tiltsam? Gyerekeink a digitális világban

Engedjem? Tiltsam? Gyerekeink a digitális világban – Dr. Nagy Péter

Mennyit engedjem gyermekemet telefonozni, tabletezni, az interneten keresgélni vagy számítógéppel, konzollal játszani? 

Share

Az autizmus arcai – bevezető

Az autizmus arcai

Túl keveset tudunk róla… A vlogsorozat alkotói szeretnék, ha az emberek jobban megismernék az autizmust, mert ennek hiányában nem értik és nem is tudják elfogadni ezt a fajta másságot. Az autizmus egy spektrum-zavar, ami azt jelenti, hogy nincs két egyforma, ezzel diagnosztizált ember, hiszen a tünetek súlyossága, formája, típusa, a problémák okozta nehézségek nagymértékben különböznek. Mégis, minden érintett közös jellemzője, hogy egész egyszerűen furcsa, nem megszokott a viselkedésük, a kommunikációjuk. 

Share

Dr. Tárnok Zsanett: Az ADHD nem jár egyedül

Dr. Tárnok Zsanett: Az ADHD nem jár egyedül. Tanulási zavar, tik, magatartásproblémák

Részletek dr. Tárnok Zsanett: Az ADHD nem jár egyedül. Tanulási zavar, tik, magatartásproblémák  c. előadásából, amely a Mindennapi Pszichológia és a Vadaskert Alapítvány 2019. november 23-án rendezett „Az ADHD jellegzetességei és terápiás megközelítése” című konferenciáján hangzott el. Ha ADHD-val találkozunk, mindig gondolnunk kell valamilyen másik, vele együtt járó problémára is, közülük  leggyakoribbak: az autizmus, a tik-zavarok, a kényszer és a tanulási zavarok. 

Share

Mit jelent számodra, hogy autizmussal élsz? Mit jelent egy autistával élni?

Mit jelent számodra, hogy autizmussal élsz? Mit jelent egy autistával élni?

Beszélgetés a 10 éves autista Lolával, testvérével a 8 éves Védával és édesapjukkal, Jánossal.

Készítette Lohonyai Dóra, a „Karmaváltás” című könyv szerzője

Share

Dr. Oláh Szabina – Az ADHD gyógyításának első lépcsőfoka

Oláh Szabina – Az ADHD gyógyításának első lépcsőfoka

Részletek dr. Oláh Szabina: Az ADHD gyógyításának első lépcsőfoka: pszichoedukáció (szülők, pedagógusok tréningje) c. előadásából, amely a Mindennapi Pszichológia és a Vadaskert Alapítvány 2019. november 23-án rendezett „Az ADHD jellegzetességei és terápiás megközelítése” című konferenciáján hangzott el. A pszichoedukáció a gyógyítási folyamat nagyon fontos, első lépcsőfoka, amely a gyerekek és a szülők számára segít megismerni az ADHD-t illető gyakorlati és elméleti szempontokat, segíti a családok megbirkózási képességét.

Share

Oldalak