Jelenlegi hely

A menedzserek és a vásárlói elégedettség

A menedzserek többsége egyszerűen túlbecsülte a vásárlói elégedettséget, ami a marketing-döntések jelentős részénél a realitással való kapcsolat elvesztését vonja maga után.

Noha a cégek évről évre milliókat szánnak arra, hogy információt gyűjtsenek a vásárlók elégedettségével kapcsolatban, a menedzserek igen gyakran nem veszik hasznát a megszerzett tudásnak: gyakran hagyják figyelmen kívül, még gyakrabban pedig egyszerűen nem tudják értelmezni ezeket az adatokat. Az Indiana University friss kutatása 70 ezer amerikai fogyasztói elégedettséget mérő index eredményeit elemezte, illetve a válaszokat összevetette 1068 marketing menedzser azonos kérdésre adott válaszával. Meglepő felfedezésnek bizonyult, hogy a menedzserek többsége egyszerűen túlbecsülte a vásárlói elégedettséget, ami a marketing-döntések jelentős részénél a realitással való kapcsolat elvesztését vonja maga után. „Egyértelmű, hogy súlyos kommunikációs problémáról van szó. A vezetők nem értik, nem tudják értelmezni a fogyasztók észrevételeit és igényeit, ezért aztán rossz marketing-döntéseket hoznak, illetve nem a megfelelő területeket fejlesztik” – fogalmaz a kutatást vezető Neil A. Morgan. A végeredmény másik negatív pontja, hogy így sok panaszt figyelmen kívül hagynak, és az akár könnyen – különösebb befektetés nélkül – megoldható problémák is parlagon maradnak. 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.