Jelenlegi hely

A menedzserek és a vásárlói elégedettség

A menedzserek többsége egyszerűen túlbecsülte a vásárlói elégedettséget, ami a marketing-döntések jelentős részénél a realitással való kapcsolat elvesztését vonja maga után.

Noha a cégek évről évre milliókat szánnak arra, hogy információt gyűjtsenek a vásárlók elégedettségével kapcsolatban, a menedzserek igen gyakran nem veszik hasznát a megszerzett tudásnak: gyakran hagyják figyelmen kívül, még gyakrabban pedig egyszerűen nem tudják értelmezni ezeket az adatokat. Az Indiana University friss kutatása 70 ezer amerikai fogyasztói elégedettséget mérő index eredményeit elemezte, illetve a válaszokat összevetette 1068 marketing menedzser azonos kérdésre adott válaszával. Meglepő felfedezésnek bizonyult, hogy a menedzserek többsége egyszerűen túlbecsülte a vásárlói elégedettséget, ami a marketing-döntések jelentős részénél a realitással való kapcsolat elvesztését vonja maga után. „Egyértelmű, hogy súlyos kommunikációs problémáról van szó. A vezetők nem értik, nem tudják értelmezni a fogyasztók észrevételeit és igényeit, ezért aztán rossz marketing-döntéseket hoznak, illetve nem a megfelelő területeket fejlesztik” – fogalmaz a kutatást vezető Neil A. Morgan. A végeredmény másik negatív pontja, hogy így sok panaszt figyelmen kívül hagynak, és az akár könnyen – különösebb befektetés nélkül – megoldható problémák is parlagon maradnak. 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Magadtól nem tudsz szabadulni! Akármi történik is: életed hátralévő napjait önmagaddal kell eltöltened, és ez nem választás kérdése.

Az „új felnőttkorhoz”, ahogyan Zuboff nevezi az ötvenen túli életszakaszt, nincsen térkép, útmutató, forgatókönyv. Az embereknek maguknak kell azt megtalálniuk.

A tartósan nagy pocak mögé többnyire vastag zsírréteget képzelünk el. Pedig van ott más is: vizenyő, vastag kötőszövet és a kitágult belek halmaza. Vissza lehet fordítani ezt a...

Az önigazolás, bármilyen meglepő, csodás dolgokat tarthat fent az életünkben, ám gyakran megrázó vagy förtelmes következményei lehetnek.

Közkeletű hiedelem, hogy egy kis tombolással, töréssel-zúzással le lehet vezetni az agresszivitást. Csakhogy – sajnos! – ez óriási tévedés.

Miért kell újra és újra megrágni valamit, miért tépelődünk, miért rugózunk elmúlt dolgokon?