Hirdetés
Mipszi

A szex jót tesz az immunrendszernek is

A szex nemcsak kellemes, de egészségünknek is jót tesz – ezt most már tudományosan bizonyított ténynek tekinthetjük. 

A szex jót tesz az immunrendszernek is

Öt olyan tanulmány alapján állítja ezt a Daily Mail cikke, amelyek a gyakori szexuális aktivitás kedvező hatásait ecsetelik.

1. A szextől jobb lesz a hangulatunk.

A szerelmeskedés és az orgazmus hatására sajátos endorfin- és oxitocinkoktél szabadul fel a szervezetben, amelynek köszönhetően az ember élénkebb lesz napközben, éjjel pedig jobban alszik. Az oxitocint nem véletlenül hívják szerelemhormonnak, mivel ölelkezés után 20 perccel önti el a szervezetet. A nők négyszer annyi oxitocint termelnek, mint a férfiak.

2. A szív egészségét is segíti az együttlét.

A belfasti Queens University munkatársai szerint a heti háromszori szex felére csökkenti a szívinfarktust és a stroke kockázatát. Eredményeik alapján bebizonyosodott az is, hogy a szexuálisan aktív idősek sincsenek veszélyben, épp ellenkezőleg: minél többet szexelnek, annál jobbak az életkilátásaik. A szexhez ugyanis fizikailag is fittnek kell lenni, ami az egészség jele.

3. Erősödik az immunrendszer is.

Több kutatás is igazolja, hogy akik rendszeresen szexelnek, kisebb eséllyel lesznek náthásak vagy influenzásak.

4. Aki sokat szexel, tovább él.

Egy wales-i tanulmány szerint a férfiak hosszú életét a rendszeres nemi élet garantálja, mivel az aktus során a DHEA, azaz dehydroepiandroterone nevű hormon szabadul fel, amely az egészséges hormonháztartásért felel.

5. A sok szex a termékenységnek is kedvez.

Gyakori tévhit, hogy a babára vágyó párok elég, ha ovuláció idején kétszer szexelnek, mert a túl sok aktus árt a spermaminőségnek. A Midlands Fertility Services vezetője. Gillian Lockwood egy ausztrál tanulmányra alapozva úgy véli, egészséges, normális spermaszámú férfiak esetében ettől egyáltalán nem kell tartani.

Hirdetés
Hirdetés