Jelenlegi hely

Egyre kevesebb amerikai kíván fogyni

Noha még mindig rengeteg a túlsúlyos ember az országban, egyre kevesebben törekszenek arra, hogy karcsúbbak legyenek.

Négy fonttal, vagyis 1,8 kg-mal nőtt az ideálisnak tartott súly is az emberek képzeletében. A Gallup friss kutatása szerint tovább csökkent azoknak a száma, akik fogyni szeretnének, és csupán az amerikaiak 37 százaléka vélekedik úgy, hogy túlsúlyos - a valóságban ehhez képest 68,8 százaléknak fogynia kellene az egészsége érdekében. 1990-ben még 44 százalék gondolta úgy, hogy túlsúlyos, és 2000 óta most először csökken a fogyni vágyó amerikaiak száma, miközben a többség esetében nem beszélhetünk egészséges súlyról. Még mindig több nő akar fogyni, mint férfi, de míg az 1950-es években több int kétszer annyi nő fogyókúrázott, mint férfi, manapság már csak 13 százalékpont különbség van a két nem között: a nők 65, illetve a férfiak 52 százaléka szabadulna meg az extra kilóktól. Míg korábban a többség szerint 153 font (kb. 69 kg) volt az ideális súly, manapság 161 fontra (73 kilóra) fogynának azok, akik fogyni szeretnének. Mindez a szakemberek szerint azt mutatja, hogy intenzívebb kampányokra van szükség, amelyek felhívják a figyelmet a túlsúly veszélyeire, és egészségtudatos életmódot propagálnak.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Akkoriban a dolgoknak még magától értetődő módon volt tétje, súlya, jelentése.

A mozgáskorlátozottak életét megnehezítő akadályoknak csak egy része fizikai jellegű, nagyon sokszor a többi ember hozzáállása jelenti az igazán súlyos problémát.

Az önigazolás, bármilyen meglepő, csodás dolgokat tarthat fent az életünkben, ám gyakran megrázó vagy förtelmes következményei lehetnek.

Örökmozgó gyermeke lomha tinédzserré vált, aki hétvégén délben kel, iskolaidőben pedig alig lehet reggelente kirimánkodni az ágyból? Higgye el, nem lusta ő, csak kialvatlan....

Ma már sokszorosan bizonyított tény, hogy a gyilkosok, sorozatgyilkosok előéletében gyakran szerepel a gyermekkori állatkínzás.

Közkeletű hiedelem, hogy egy kis tombolással, töréssel-zúzással le lehet vezetni az agresszivitást. Csakhogy – sajnos! – ez óriási tévedés.