Jelenlegi hely

Egyre kevesebb amerikai kíván fogyni

Noha még mindig rengeteg a túlsúlyos ember az országban, egyre kevesebben törekszenek arra, hogy karcsúbbak legyenek.

Négy fonttal, vagyis 1,8 kg-mal nőtt az ideálisnak tartott súly is az emberek képzeletében. A Gallup friss kutatása szerint tovább csökkent azoknak a száma, akik fogyni szeretnének, és csupán az amerikaiak 37 százaléka vélekedik úgy, hogy túlsúlyos - a valóságban ehhez képest 68,8 százaléknak fogynia kellene az egészsége érdekében. 1990-ben még 44 százalék gondolta úgy, hogy túlsúlyos, és 2000 óta most először csökken a fogyni vágyó amerikaiak száma, miközben a többség esetében nem beszélhetünk egészséges súlyról. Még mindig több nő akar fogyni, mint férfi, de míg az 1950-es években több int kétszer annyi nő fogyókúrázott, mint férfi, manapság már csak 13 százalékpont különbség van a két nem között: a nők 65, illetve a férfiak 52 százaléka szabadulna meg az extra kilóktól. Míg korábban a többség szerint 153 font (kb. 69 kg) volt az ideális súly, manapság 161 fontra (73 kilóra) fogynának azok, akik fogyni szeretnének. Mindez a szakemberek szerint azt mutatja, hogy intenzívebb kampányokra van szükség, amelyek felhívják a figyelmet a túlsúly veszélyeire, és egészségtudatos életmódot propagálnak.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Egy férfitól – mióta világ a világ – azt várjuk el, hogy legyen olyan, akire támaszkodni lehet, aki szeretni tud, aki bátor és határozott.

Magadtól nem tudsz szabadulni! Akármi történik is: életed hátralévő napjait önmagaddal kell eltöltened, és ez nem választás kérdése.

Egyáltalán mit jelent megbocsátani? Vannak-e jóvátehetetlen vétkek, és ha igen, dolgunk-e megbocsátani értük?

A családterápia alapfeltevése, hogy a családon belül megjelenő érzelmi és viselkedési nehézség, tünet nemcsak az egyénhez tartozik, hanem a családi rendszer működésének zavarát...

Az „új felnőttkorhoz”, ahogyan Zuboff nevezi az ötvenen túli életszakaszt, nincsen térkép, útmutató, forgatókönyv. Az embereknek maguknak kell azt megtalálniuk.

A későbbi karrierre és az érzelmi életre egyaránt kihatással van – figyelmeztetett Dr. Pulay Attila.