Jelenlegi hely

„Fogképzavar” – ha túl közeli a fotó

Sok ember hiszi, hogy lófogai vannak, holott ez távol áll a valóságtól. 

A „fogképzavar” a testképzavarhoz hasonlóan azok körében terjed, akik naponta több szelfit is készítenek magukról. A probléma egyszerűen abból ered, hogy az adott szögből a fényképezőgép értelemszerűen optikailag torzítja a fogakat. Sokan ilyenkor azt hiszik, hogy lófogaik vannak, és szakemberhez fordulnak, hogy korrigálja a problémát, holott a valóságban semmilyen torzulásról nem beszélhetünk.

„Az a baj a szelfikkel, hogy túl közelről készülnek, ezért a kép gyakran torz. Sokszor úgy tűnik, mintha kiállnának a fogaink, holott erről szó sincs. A vaku csak ront a helyzeten, mert kiemeli a problémát. Aki sok szelfit készít, az elhiszi magáról, hogy nincsenek rendben a fogai” – mondja Tim Bradstock-Smith, a London Smile Clinic igazgatója. A szakember a Daily Mailnek elmondta, hogy hetente több pácienst kell lebeszélniük a műtéti beavatkozásról, mivel ezek az emberek – főként a fiatal nők – teljes meggyőződéssel hiszik, hogy lófogaik vannak. A két metszőfog természetes, hogy nagyobb a többi fognál, és ez teszi a mosolyt is vonzóvá, viszont a túl közelről készített képek miatt valóban torz lehet a hatás, amit később visszanézünk. Kiderült az is, hogy az elmúlt öt évben 30 százalékkal nőtt azoknak a pácienseknek a száma, akik üzenetben küldenek magukról szelfit, hogy megkérdezzék, tud-e segíteni a klinika a lószerű mosoly eltüntetésében.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Az önigazolás, bármilyen meglepő, csodás dolgokat tarthat fent az életünkben, ám gyakran megrázó vagy förtelmes következményei lehetnek.

Közkeletű hiedelem, hogy egy kis tombolással, töréssel-zúzással le lehet vezetni az agresszivitást. Csakhogy – sajnos! – ez óriási tévedés.

Miért kell újra és újra megrágni valamit, miért tépelődünk, miért rugózunk elmúlt dolgokon?

Sokak számára eljön a pillanat, amikor nyomot akarnak hagyni a világban, jobbítani szeretnék azt.

A függő ember elsődleges törekvése, hogy szoros kapcsolatban lehessen a számára fontos személlyel, legyen az szülő vagy barát, a párja vagy akár a gyermeke. Ennek érdekében...

Manapság, amikor mindent a sikeresség mércéjével mérünk, nagyon nehéz kialakítani azt az elégedettségi szintet, ahol