Jelenlegi hely

Tehetség szabadon? Tehetség szabadon! Templeton Program

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA! 2015. október 31.

A Magyar Templeton Program fő célja a magyar (magyarországi és határon túli) kivételes kognitív tehetségek fejlesztése és támogatása. A program kétszáz 10-19 éves feltörekvő tehetség és száz 20-29 éves már alkotó fiatal számára nyújt kivételes fejlődési lehetőséget. Ők a Magyar Junior Templeton Fellow-k.

 

A kísérleti program a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, a European Social Fund társfinanszírozásával és a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között valósul meg. A programra a Magyar Templeton Program honlapján keresztül 2015. szeptember 15-től 2015. október 20-ig lehet jelentkezni.

A jelentkezők beválogatása összetett, többlépcsős, sokoldalú rendszerben történik. A programba beválogatott összesen 300 Junior Templeton Fellow-nak a legkiválóbb és legsikeresebb magyar tudósok, üzletemberek és szakértők segítenek majd képzésekkel, mentorálással és számos más lehetőséggel, hogy kibontakoztathassák a bennük lévő tehetséget. Egyéni szükségleteikhez és a program lehetőségeihez rugalmasan igazított 1 éves fejlesztő és támogató programokban vehetnek részt. Soft skill képzések, személyiségfejlesztés, nyelvtanulási lehetőség, számítógépes ismeretek fejlesztése, pályaválasztási tanácsadás, külföldi utazások, ösztöndíjak, pénzügyi és vállalkozói és start-up képzések mellett a projekt lehetővé teszi, hogy a tehetségek részt vegyenek országos és nemzetközi tehetségnapokon, nyári kiválóságok táborban, társadalmi felelősségvállalásra nevelő programokban, ellátogathassanak innovációs és kutatólaboratóriumokba. A Junior Templeton Fellow-k segítséget kapnak tudományos kutatásaikhoz, írásaik, ötleteik terjesztéséhez, tudományos cikkek, írások publikálásához.

Szakmai és szociális fejlesztésüket a legkiválóbb mentorok, a ma kiválóságai segítik: a Magyar Tudományos Akadémia tagjai, kutatók, tudósok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó szereplői.

A beválasztási folyamatban felfedezett, de a programból kimaradt fiatalok (2000+ fő) számos további, a MATEHETSZ által nyújtott tehetséggazdagító programba, előadásra kapnak meghívást. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a szakemberek további százötven hátrányos helyzetű, 5-8 éves kivételes gyermeknek is tehetséggondozó segítséget nyújtanak.

tehetseg.hu oldalon további információkat is talál!

 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

A folyamatos distresszt átélő gyermek túlérzékeny, impulzív, egocentrikus lesz, akit állandó vészreakciók, tehetetlen düh jellemeznek – olyan, mintha folyamatos...

Törvényszerű, hogy partnereinket saját belső rendezettségünknek, integráltságunk fokának megfelelően választjuk – nincs ezzel másképp a nárcisztikus ember sem.

„Felnőttkorodban majd hálás leszel nekem ezért” – hangzik gyakran a válasz, amikor a serdülő kiböki, hogy nem szeretne zeneórára, edzésre vagy különtanárhoz járni.

Van egy kiskamasz gyermeke, akinek folyton kiesnek a kezéből a dolgok és a legértékesebb tárgyakat is képes leverni a lakásban? Higgye el, nem azért csinálja, mert nem hallgat...

A Tourette-zavar (TZ) – vagy korábbi nevén Tourette-szindróma – egy tünetegyüttes, mely spektrumzavarnak tekinthető, és melynek központi tünete az akaratlan hangadás vagy...