Hirdetés
Mipszi

Minden nő álma: sovány, de formás alak

A nőket mindig aggasztja testsúlyuk, és minden lehetséges módot megvizsgálnak annak érdekében, hogy leadhassanak néhány kilót – állítja Sarah Grogan  professzor. A nők könnyen megfogalmazták, mit nem szeretnek saját testükben, azt azonban sokkal nehezebben tudták megmondani, mit szeretnek benne.

A nőket mindig aggasztja testsúlyuk, és minden lehetséges módot megvizsgálnak annak érdekében, hogy leadhassanak néhány kilót – állítja Sarah Grogan  professzor.

„A 16 és 63 év közötti nőkkel készített interjúkból kiderült, hogy mindegyik korosztály sovány, de formás szeretne lenni, és a többség tényleges méretétől függetlenül körülbelül 3 kilót szeretne leadni. A nők könnyen megfogalmazták, mit nem szeretnek saját testükben, azt azonban sokkal nehezebben tudták megmondani, mit szeretnek benne. A többség azt mondta, sokkal magabiztosabb lenne, ha lefogyna. A megkérdezett nők közül egy sem, még az objektív módon soványnak mondhatók sem állították azt, hogy hízni szeretnének. „Olyan kultúrában élünk, ahol a női karcsúság mindenféle pozitív jellemzővel áll összefüggésben, beleértve az önbizalmat, az eleganciát, a szépséget és a fiatalságot” – nyilatkozta a professzor, a Body Image: Understanding Body - Dissatisfaction In Men, Women and Children (Testkép: a testtel kapcsolatos elégedetlenség értelmezése férfiakban, nőkben és gyerekekben) c. könyv szerzője. Valóban, a vizsgálat azt mutatta, hogy a karcsú embereket nemcsak szebbnek tartják, hanem az állásinterjúkon és a munkában is jobban szerepelnek, kisebb valószínűséggel ítélik el őket valamilyen bűncselekményért, ha pedig mégis elítélik, nagyobb valószínűséggel kapnak enyhébb ítéletet. A Floridai Egyetem egyik tanulmányából az derült ki, hogy az átlagosnál 10 kilogrammal könnyebb amerikai nők körülbelül 3 millió forintnak megfelelő dollárral többet keresnek az átlagos testsúlyú nőknél. Egy 24 éven át folytatott német kutatás pedig kimutatta, hogy a testsúly nagyobb mértékben befolyásolja az érzelmeinket, mint szerelmi életünk.

Hirdetés
Hirdetés