Jelenlegi hely

Bekapcsolva kikapcsolódók?

Egy nemrégiben befejezett vizsgálat szerint a britek csak akkor tudnak kikapcsolódni, ha van élő internet-kapcsolatuk, és hozzáférhetnek a közösségi oldalakhoz.

Egy nemrégiben befejezett vizsgálat szerint a britek csak akkor tudnak kikapcsolódni, ha van élő internet-kapcsolatuk, és hozzáférhetnek a közösségi oldalakhoz. Az egyik vezető médiacég által elkészített felmérésből kiderül, hogy az eltévedéstől is sokan rettegnek, így ők emiatt rendelik meg mobileszközükre az internet-elérést, mivel a GPS-adatok alapján a legelterjedtebb készülékek a netről letöltött térképek alapján határozzák meg helyüket. A megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy sokkal nyugodtabbnak érzi magát, ha elérhető számára a net. Körülbelül egyharmad mondta, hogy ha nincs online, akkor ideges, mert nem tud dolgozni, 27 százalék pedig azt, hogy azért nem szeret offline lenni, mert úgy lemaradhat valamelyik barátja üzenetéről. A szakértők ezeket az embereket csak „bekapcsolva kikapcsolódóknak” hívják.

„A ’bekikapcsolódók’ tudják, hogy a világ nem áll meg akkor sem, ha ők lekapcsolódnak.” – nyilatkozta Nik Simpson pszichológus a Sun című napilapnak. „Bármelyik pillanatban beeshet a postaládába egy fontos e-mail, hívhat egy megrendelő, vagy éppen egy régi barát, vagy egy családtag akarhat kapcsolatba lépni velünk. A technológiáról való lekapcsolódás azt jelentheti, hogy elszalasztunk valamit, amit bizony nem engedhetünk meg magunknak. Modern világunkban a folyamatos kapcsolatban maradás kezd egyre inkább elvárássá minősülni, ami egy ’bekikapcsolódó’ számára nem igazán előnyös, hiszen még inkább folyamatosan a net előtt szeretne lenni.” – tette hozzá a pszichológus.

 

A hírek összeállításában médiapartnerünk a MediPress

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.